Zupas Īpaša vieta azerbaidžāņu virtuvē ir zupām. Vietējās zupas ir tik biezas un sātīgas, ka bieži vien aizvieto uz galda pilnvērtīgu otro ēdienu.
Ir vērts pagaršot dušbaru, ēdienu ar pikantiem azerbaidžāņu pelmeņiem un zaļumiem. Pelmeņus vāra visdažādākos buljonos, gan gaļas, gan vistas buljonā. Pēc tradīcijas, par vislabāko pavāru tiek uzskatīts tas, kurš prot pagatavot dušbaru tā, lai vienā karotē varētu ievietot 11 gabalus.
Vai arī visu azerbaidžāņu iecienītā zupa ar nūdelēm Hamiraši. Vāra, protams, Hamiraši no jēra gaļas. Īpašu burvību ēdienam piešķir vīna etiķis, kinza un piparmētras. Lēcu zupa, sulu-hingalhašs, dovga – tās visas ir zupas, kuras iecienījuši paši izsmalcinātākie gardēži.