Tēja
21.06.2022
00:54

Ar lielu mīlestību Azerbaidžānā uztver tējas dzeršanu pēc sātīgām pusdienām, tādēļ, lielu popularitāti šeit ieguvuši dažādi saldumi un ievārījumi. Azerbaidžāņiem ievārījums patīk tik ļoti, ka to šeit gatavo pat no olīvām. To vāra no arbūziem, baltā kizila, jaunajiem valriekstiem, kā arī no tā saucamajiem, ķiršu lieluma paradīzes āboliņiem. Vēl desertā pieņemts pasniegt riekstus, rozīnes, presētu cukuru ar dažādiem sīrupiem. Saldumus parasti lieto ar melno tēju, ko dzer no bumbiera veida glāzēm – armudiem, kuros tēja atdziest ļoti lēni. Nebrīnieties, ja tēju Jums piedāvās pirms pusdienām – Azerbaidžānā tā ir mājas saimnieku viesmīlības un sirsnības parādīšana viesiem.

Tēju vajag pareizi uzliet.

Tēju vajag pareizi pasniegt.

Tēju vajag dzert no „armudu” (bumbierveida) glāzes.

Glāzes augšējā (paplašinātā) daļā tēja ātrāk atdziest, bet apakšējā ilgāk saglabā siltumu uz šaurā kakliņa rēķina. Sanāk, ka visu laiku dzer gandrīz vienādas temperatūras dzērienu.

Visparastākā fizika...)

Copyright © Azerbaidžāna restorāns 2022